Psihologii și analiștii financiari explorează relația dintre creșterea inflației și fericire. Doar 10% din fericirea noastră se datorează circumstanțelor de viață, printre care și veniturile, iar 50% ține de nivelul individual de bază al fericirii, care este determinat la naștere. Cu alte cuvinte, unii oameni sunt pur și simplu mai fericiți în mod natural decât alții, iar veniturile nu ocupă un loc atât de important pe cât ne așteptam, conform psihologilor. În același timp, 40% din nivelul de fericire este datorat activităților pe care le derulăm pentru a fi mai fericiți, care sunt, la rândul lor, condiționate de bani.Relația dintre bani și fericire va fi explorată de căre experți în cadrul dezbaterii.
Subiecte despre care se va vorbi:
• Cat de mult conteaza bunastarea materiala pentru a fi fericit
• Este independenta financiara o utopie? Cine o poate obtine si cu ce pret?
• Investitii in vreme de ‘stagflation’ (inflatie ridicata si stagnare economica): piata de capital, imobiliare, aur, depozite bancare, cripto-monede, valute. Randamente si riscuri asociate.Dragos Cabat, invitatul serii, va anunta publicarea cartii The Pyramid of Happiness, care va vedea luminile tiparului in curand.“Fericirea secularizată este inaccesibilă persoanelor care nu dispun de un nivel decent de bunuri materiale. Însă, peste acest prag de venituri, fericirea sau nefericirea reprezintă o chestiune personală, care nu poate fi influențată de bani sau bunuri materiale”, a declarat Dragoș Cabat, acționar și managing partner al risco.ro, analist financiar cu experiență de peste 25 de ani.Gazda evenimentului este antreprenoarea Manuela Meleandra, fondatoarea Lingua TranScript cu divizia de evenimente Lingua Events, absolventa a Facultatii de Limbi Straine, profesor, formator si traducator autorizat cu vechime de 25 de ani, care detine un MBA finalizat in 2011 in limba germana si beneficiaza de experienta pe piata de servicii lingvistice corporate de peste 15 ani de zile. Dezbaterea va fi moderată de către Miles Kentish, lector de limba engleză calificat, care preda de peste 10 ani engleza de afaceri în România și în alte țări. Specialistul va oferi, de asemenea, recomandări la finalul sesiunii de pe 26 Mai cu privire la unele dintre noțiunile de vocabular și gramatică engleză folosite de participanți.
Despre Dragoș Cabat:
Invitatul special la evenimentul Money vs Happiness este Dragoș Cabat, analist financiar & antreprenor cu o experiență în domeniul financiar de peste 25 de ani. A lucrat în investment banking, apoi commercial banking, ca director de sucursală, trainer, economist șef și director de risc, în băncile Unicredit, OTP și Citi.
Din 2009 este acționar și managing partner la portalul financiar www.risco.ro, iar in prezent ofera consultanta pentru modele de afaceri, precum si mentoring pentru tinerii pasionati de economie, prin firma sa Cabat Consulting.
Dragoș deține un MBA din anul 1995 și a obținut titlul CFA® în anul 2000. A fost Președinte, Vicepreședinte sau membru al boardului CFA România începând cu anul 2001, membru în Comitetul Indicilor al Bursei de Valori din București în perioada 2007-2014 și este membru al Consiliului de Supraveghere al Certinvest din anul 2010 si presedinte al Consiliului de Administratie din 2018.
Este membru în board-ul CFA România, organizație afiliată la CFA Institute, ce reunește peste 90.000 de profesioniști de elită din domeniul financiar-bancar și 135 de asociații din întreaga lume.
Intre anii 1995 și 1999, Dragoș a lucrat pe piața de capital pentru două firme de brokeraj, Intervam și Demir Securities, ca head of research și corporate finance. A colaborat în această perioadă cu firme de investiții din Europa (WestLb, Credit Commercial de France) și SUA. Intre 1999 si 2008 a lucrat in bancile comerciale UniCredit, OTP si Citi. Din 2008 devine co-fondator al Financial View si apoi al RisCo Servicii Financiare, companii ce oferă servicii de training, consultanță pentru sectorul financiar și managerii financiari din companii și începe să dezvolte, portalurile financiare efin.ro, cafeneauabancara.ro, bankingjobs.ro, bursaasigurarilor.ro si in prezent risco.ro.
Despre compania organizatoare:
Lingua TranScript a fost înființata în 2006 de către antreprenoarea Manuela Meleandră. De 15 ani pe piața serviciilor lingvistice, Lingua TranScript s-a dezvoltat într-o scoala de limbi străine în sectorul corporate. Compania dispune de know-how-ul şi de baza materială necesare dezvoltării atelierelor de conversaţii, socializare și networking în limbi străine, cu componentă educativă. Lingua Events este divizia de evenimente tip workshopuri tematice de conversaţie în limbi străine.
Structură eveniment:
19:00 – 19:20 – înregistrare participanți & networking liber19.20 – 19:30 – Introducere si prezentare personala, cu Manuela Meleandră, pentru cunoastere si despre scopul care ne-a adus împreună19.30 – 20:45 – dezbatere pe tema principală cu Dragoș Cabat, Miles Kentish & toți cei prezenți Money vs Happiness20:45 – 21:00 – feedback lingvistic din partea unui trainer expert Lingua Transcript21:00 – 21:30 – networking liber
Ce se intampla la o astfel de seara?
• Socializezi în limba engleză alături de persoane cu care ai preocupări comune
• Participi la o dezbatere incitanta
• Afli informaţii interesante de la experţi în domeniu
• La final primeşti feedback lingvistic de la un expert
• Servesti snacksuri si bauturile casei
Investitia: 100 lei/persoană include :
● snacks& drinks
● aportul de expertiza al invitatului Dragos Cabat cu privire la investitii
● feedback lingvistic din partea unui expert Lingua Transcript (companie care oferă programe & training de limbi străine)
● exersarea abilităților de comunicare în limba engleză
● fun, relax & more knowledge La finalul evenimentului poti castiga unul din cele 2 premii la tombola sau o carte / dictionar intr-o limba straina.
Pentru inscriere in Lingua Events, scrie pe office@linguatranscript.ro sau suna ACUM la nr 0722333081.Locatie: Bd Ferdinand nr 48, sector 2 Bucuresti.
Atentie: Numarul de locuri este limitat la 20!